perjantai 11. marraskuuta 2011

Dag 7.

Kapuaneras (eller vad jag nu skall kalla oss på svenska) resan till Nepal är inne på sin sjunde dag. Och ojoj, det går bara inte att beskriva allt som vi varit med om och upplevt under denna korta tid. Det känns som att vi skulle befinna oss på en anna planet, var och en måste uppleva själv och jag rekommenderar alla som funderat på att resa till Nepal att verklien göra det. Du kommer att förälska dig i landet, människorna och den mangnifika naturen.

Idag var det en förflyttningsdag för oss, från Chitwan nationalpark till huvudstaden Kathmandu. 7 timmar i buss gick förvånandsvärt smidigt, trots att gårdagens mat hade ”ställt till det lite” för några kapuaner, jag skall inte gå mera in i detalj med den saken :).


Man kunde säga att vi nu kommit till andra fasen av vår resa. Hittills har vi besökt och fått höra om vad allt Familje Föreningen (Väestöliitto tillsammans med FPAN) och WWF engagerar sig i Terrain Arc landskapet. Vi har besökt små byar, målat och planterat blommor utanför hälsokliniker, utfört skogsarbeten, grävit vattenreservoarer för djur, gjort papper av elefant avfall, sätt miljövänliga biogasungar, glidit bland krokodiler, simmat med elefanter, sätt noshörningar ja listan kunde bli hur lång som hälst. Det bemötande vi fått av hela byar och enskillda personer gör en själv ganska liten och ödmjuk.

Som sagt, så imorgon börja det andra äventyret av vår resa. Det kommer att bli en tidig väckning, eftersom 7:00 är det planerat att vi skall vara på första flyget till Lukla och äventyret mot ”min topp” Mera Peak kan börja.
Men nu är det sista minutens förberedelser som gäller, köpa godis, kartor, hanskar m.m. Sedan ikväll har vår kära reseguide har fixat en pizza buffe' för oss, där lär väl bli dal-bhat, nudlar och ägg tre veckor fram över.

I väntan på en flygtur att minnas.

Kapuanen,
Johannes

2 kommenttia:

  1. Låter som om ni redan nu fått vara med om otroligt mycket!! Och då har ni själva 'höjdpunkten' kvar;) Håller definitivt med dej- Nepal bara måste upplevas- livet är inte riktigt sig likt efter det... Godspeed and enjoy the heights on behalf of us here!!

    VastaaPoista
  2. roligt med inlägg på svenska! Oj vad jag får Nepal-längtan av att läsa er blogg! Ha en fin resa hela gänget! Atti - kapua 08

    VastaaPoista