keskiviikko 6. lokakuuta 2010

6.10.2010


Mulanje -vuoren katveessa

Tämä päivä oli matkapäivä sanan varsinaisessa merkityksessä. Saimme myös jälleen pienen muistutuksen siitä, mitä aikakäsitys täällä tarkoittaa. Päivän ohjelmassa oli siis siirtyminen Liwonden kansallispuistosta Mulanje -vuoren juurelle, yhteensä 200 kilometriä. Oppaamme Miken mukaan noin 3 – 4 tunnin siirtyminen. Tämä on pieni tiivistetty tarina siitä, miten 200 kilometriin saadaan kulumaan yli kahdeksan tuntia.

Linja-autossa on tunnelmaa vaikka koko päiväksi
Aamureippailujen ja vielä pienen venesafarin jälkeen strattasimme Mvuu Campistä klo 10 aikoihin. Alkumatka sujui kivuttomasti läheiseen Liwondwen kaupunkiin, johon jäimme odottamaan ruokatäydennystä. Välittömästi bussimme oli piiritetty paikallisilla yrittäjillä, joilla oli monenmoista hyödyllistä tavaraa ja hetkessä valtava ostoinnostus oli vallannut lähes koko ryhmän. Monta puista apinaa, virtahepoa, pyykkärinaista, kulhoa ja korua löysi uuden kodin. Pääsimme lopulta matkaan ja uusi pysähdys tuli viiden minuutin päästä, kun pysähdyimme tankkaamaan. Sama toistui, tosin nyt ryhmä oli maltillinen, kesti lähes puoli minuuttia ja samat ”hullut päivät” alkoivat jälleen.

Erityismainninnan saavat Elina tiukimpana hintojen tinkaajana, Erja toimi esimerkillisesti itse ostoissa, mutta myös muiden yllyttäjäna sekä eräs onneton Kapuaja , joka avokätisimmin tuki paikallista yritystoimintaa maksamalla lähes kaikesta ostamastaan kaksinkertaisen hinnan muihin verrattuna.

Nyt matkaan oli kulunut reiluisti yli kaksi tuntia ja matkaa tehty ehkä 50 km. Seuraava etappi menikin vaivattomasti ja saavuimme Blantyreen vain yhden bushstopin tehneenä hieman yli klo 2. Kaupungissa teimme vain pari muutaman kilometrin mittaista kierrosta kaupungin keskustassa sekä yhden 45 minuutin shoppailuhetken. Tosin juuri lähtöhetkellä Mike muistikin, että leivät oli ostamatta ja taas kaarsimme kaupan pihaan. Kaikkeen tähän saimme yllättäen kulumaan lähes kolme tuntia.

Loppumatka kuluikin sujuvasti kohti Mulanjen kylää. Matkalla saimme ihastella suuria ja kauniin vehreitä teeviljelmiä kohti Mulanje -vuorta. Tällä kertaa kuskin lupaaman 55 minuutin sijaan aikaa kului vain puolitoista tuntia, joten pysyimme hyvin aikataulussa.

Illan hämärtyessä saavuimme Mulanjen kylään, jonka taustalla näimme Mulanje -vuoren silhuetin nousevan kohti taivasta salaperäisenä ja jännittävänä. Huomaa selvästi, että Kapuajien tunnelmat alkavat siirtyä kohti huomista fyysistä ponnistusta ja vuoren huippua.

On etuoikeus olla mukana huomenna kiipeämässä kohti matkamme yhtä huipennusta, joka omalta osaltaan vain korostaa sitä, miksi täällä olemme. Tuomassa apua Malawin äideille.

Innostuneen jännittyneenä!

Terveisin Juhani

1 kommentti:

  1. Joka aamu pitää heti ensimmäisenä lukea teidän tarinat. Ihan kananlihalla täällä. Ensinnäkin tulee omat hyvä malawi-muistot mieleen, toiseksi teette uskomattoman hienoa työtä siellä ja koette varmasti mielettömiä kokemuksia. Ja jännittää tietenkin, että kaikki menee siellä hyvin.

    Sydämellä mukana matkassa, Juha & Mandalan väki

    VastaaPoista