torstai 20. lokakuuta 2011

Kapua-metodilla elämä uusiksi!


Johannes ensimmäisessä Kapua-tapaamisessa keväällä 2011. kuva Nuppu Stenros

Olipa hauska lukea Johanneksen ajatuksia. Samanlaista pohdintoja on pyörinyt omassakin päässä viime aikoina. Itsellekin alkaa vasta vähitellen paljastumaan tämä KAPUA-efektin kokoluokka. Ei meikäläinen ainakaan ennakkoon osannut hahmottaa, mille vuorelle lupasi kiivetä ja miten kokonaisvaltainen vaikutus Kapualla tulisi olemaan elämässäni.

Nauroimme kaverini kanssa, että Kapua toimisi hyvin kymmenen askeleen elämänmuutosohjelmana. Jengi luopuu huonoista tavoista, aloittaa urheilemisen, irtisanoutuu duuneista, muuttaa maasta toiseen, laittaa parisuhteet koetukselle, ostaa omistusasuntojen sijaan unelmiensa veneitä, haluaa auttaa muita ja järjestelee arvojaan uudelleen.

Johanneksella oli vinha perä kirjoituksessaan, kun hän kysyi, milloin on hyvä hetki lähteä? Koska tulee se täydellinen ajoitus omassa elämässä, että olisi valmis heittäytymään uuteen seikkailuun? Milloin on se päivä kun aloitan laihdutuskuurin? Ehkä täydellistä pelipaikkaa ei koskaa tule ja sitten pitää vaan laukoa siitä kulmasta, missä sillä hetkellä sattuu olemaan. Kaikesta huolimatta lähteä tänään ja luottaa, että asiat kyllä järjestyy.

Kun päättää lakkata listaamasta tekosyitä sille, miksi ei toteuta elämässään unelmiaan vaan alkaa kulkea niitä kohti, lykkää tahattomasti liikkeelle domino-efektin. Toivottavasti ketjureaktio olisi sarja pieniä positiivisia muutoksia. Vielä ei ole vastauksia, en tiedä, mitkä kaikki nappulat tulevat vielä kaatumaan ja onko suuntaa oikea, mutta eiköhän se tässä pikku hiljaa selviä. Tuntuu, että tämä on ollut minulle aikamoista vuoristorataa. Isoja tunteita, suuria päätöksiä, monia valintoja. Ja monia valintoja vastoin totuttuja normeja.

Mielessä ajatus Tabermanilta.
"Tulla lujaksi, pysyä pehmeänä. Siinä on haavetta kylliksi yhdelle elämälle."

Kaaoksen ja suurien tunteiden keskeltä Hyvää syksyä kaikille, toivotteleepi Nuppu


Nuppu ennen reissua. Kuva Hans Kauppila

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti