keskiviikko 20. heinäkuuta 2011

MERA PEAK; tuo marraskuinen unelmamme


Aloitin mäkitreenit viime viikolla. Repussa painoa hieman alle 20 kiloa ja Paloheinän sitä jyrkempää mäkeä ylös-alas...!? Olen löytänyt taas pakaralihakseni, joita olen viimeksi käyttänyt squash vuosinani. Tuosta löydöksestä kertoo hilpeä vihlaisu joka askeleella!? =) Aikaisemmin heinäkuussa Jere pohti, että kuka hullu juoksee. Tällä hetkellä moni kaverini kysyy, että mikä minua vaivaa kun rämmin sauvat kädessä heinän keskellä kuumana kesäpäivänä. Minua vaivaa merakuume (latinaksi Meramus Peakamus Feverus). ;) Reissuunlähtijät ovat kyllä saaneet jo tietoa Mera Peak -vaelluksesta mutta kerrotaan siitä vielä näin suurelle kansalle.
Mera Peak on Nepalin korkein vaellushuippu. Vaellushuippu tarkoittaa sitä, että vuori ei ole teknisesti niin vaikea ja kiipeilylupamaksu ei ole niin korkea. Esimerkiksi Mount Everestille matkatessasi pelkkä kiipeilylupa maksaa lähes 10 000 euroa!? Korkeutta Mera Peakilla on 6461 metriä. Tässä hieman meidän matkasuunnitelmaa ja vaellusreitti:
  • Ensimmäisenä matkapäivänä lennämme Katmandusta Luklaan, joka sijaitsee 2800 metrin korkeudessa. Totuttelemme ohueen ilmanalaan ja vierailemme paikallisessa luostarissa
  • Toisena päivänä vaellamme Thukdingiin, joka on 3300 metrin korkeudessa
  • Jyrkkä nousu Khari Tengiin 4050 metrin korkeuteen, jossa vietämme seuraavan päivän vain lepäillen ja ohueen ilmanalaan totutellen
  • Viidentenä matkapäivänä nousemme ensin 4580 metrin korkeuteen, jonka jälkeen laskeudumme alppiruusumetsikköön ja yövymme Thakorin leiripaikalla 3650 metrin korkeudessa
  • Kuudentena päivänä laskeudumme hieman lisää ja yövymme vierasmajassa Khotessa 3580 metrin korkeudessa. Vietämme myös seuraavan päivän kohteessa vain lepäillen.
  • Kahdeksantena päivänä melko tasainen reitti vie meidät 4300 metrin korkeuteen Tangnakiin. Vierailemme myös pienessä luostarissa. Vietämme Tangnakissa yhden päivän lepäillen ja tutustuen ympäristöön.
  • Kymmenes päivä vie meidät Khareen, jossa majotumme jälleen vierasmajaan. Korkeutta tällä hetkellä on 4850 metriä. Kharessa vietämme taas yhden päivän harjoitellen kiipelytekniikoita huiputuspäivää varten.
  • Päivä 12 johdattaa meidät Meran jäätikölle, jonne myös perustamme perusleirin 5250 metrin korkeuteen.
  • Päivä 13 ja nousemme ohi Mera Lan solan kohti yläleiriä. Näkymät Mount Everestille ja muille maailman korkeimmille vuorille. Yläleiri sijaitsee 5800 metrin korkeudessa. Tankkaamme energiavarastoja ja lepäilemme.
  • THE DAY! Eli huiputuspäivä. Herätys aamuyöstä, hieman "aamupalaa" ja lähtö huipulle klo 02.00. =) Kuljemme köysistönä jyrkkää lumi/jäärinnettä etelähuippua kohti. Huipun juurelta nousemme kiinteän köyden avulla viimeiset kymmenen metriä Mear Peakin keskihuipulle, joka sijaitsee 6461 metrin korkeudessa. Huiputuksen (ja tuuletuksen) jälkeen palaamme yläleiriin, josta vielä jatkamme pienen lepotauon jälkeen aina Khareen saakka.
  • Päivä 15 ja jatkamme laskeutumista Khoteen saakka.
  • Päivä 16 ja matkaamme Thakorin leiripaikan ohi Chetralaan, joka sijaitsee 4300 metrin korkeudessa.
  • Päivä 17 vie meidät aina Luklaan asti, josta meillä on paluulento Katmanduun.

Matkasuunnitelmaan kuuluu myös pari varapäivää esimerkiksi sitä varten, että sää huononee tai muuten vain tarvitsemme lepopäivän. Päivämatkojen ajallinen pituus vaihtelee 3-9 tunnin välillä. Eli tällainen vaellus meillä olisi edessä. Ja nyt kun taas luin tämän matkaohjelman, niin tekee vain mieli mennä heti harjoittelemaan matkaa varten!? =)

Eli ystävät rakkaat..en ole sekaisin kun rämmin mäkeä ylösalas...olen vain Mear Peakin pauloissa!? =)

2 kommenttia:

  1. Kokeile myös Malminkartanon mäen yli 400 porrasta. Kannattaa treenata porrasnousuja ahkerasti. Tsemppiä treeniin. Meralla nähdään.

    VastaaPoista
  2. Minä päivänä olette lähdössä Luklasta vaeltamaan?

    VastaaPoista