torstai 15. huhtikuuta 2010

Hiihtoa, hiihtoa....

Terveisiä kaikille Muonion Jerisjärveltä! En taida päästä eroon talviharrastuksista lainkaan, tämä on kyllä joka vuotista, joten ei mitään uutta. Aina keväisin kaihoan vielä hiihtoa kun maassa on jo pälviä. Kesäharrastukset tuntuvat kaukaisilta, juoksemaan en taida innostua enää lainkaan ja golfkin tuntuu tosi etäiseltä. Syksyllä sitten kaikki on taas päinvastoin.

Hiihtokelit ovat olleet tosi mahtavat: öisin pieni pakkanen ja aamulla lentokelit, auringonpaistetta ja iltapäivisin lämmintä. Pallaksen huiput on ylitetty haasteellisissa, luistavissa keleissä. Kuinka pieneltä luojanluomalta siellä kaiken kauneuden keskellä, lumen ja taivaan välillä, itsensä tunteekaan!

Tämän päivän suuri uutinen on Islannin tulivuorenpurkauksen aiheuttama tuhkapilvi ja sen vaikutus lentoliikenteeseen. Olisiko kukaan vielä eilen uskonut, että Suomen ilmatila on lähestulkoon suljettu ja iso osa Euroopankin, ja mikä siihen onkaan syy! Meitä taas muistutetaan siitä, että olemme luonnonvoimien armoilla, kuinka herkästi se tuntuukin unohtuvan.

1 kommentti:

  1. Kebnekaiselta Kapuatunnelmiin

    Päivi, voin hyvin kuvitella tunnelmasi Jerisjärvellä. Myös itse aina tähän aikaan vuodesta suren lumien sulamista, mutta parin viikon kuluttua jo tulevat kesäharrastukset luontevasti mukaan arkeen. Meillä Abisko- Kebnekaise- Nikkaluokta -vaelluksella ei sää ollut niin hyvä kuin Muoniossa. Oli paikoin todella kova vastatuuli ja lumituisku. Olimme 5 yötä 100 km matkalla ja kävimme 1100 m korkeudessa.
    Yksi porukastamme sairastui Noro- virukseen kotiin tultuaan. Vaellukella kolmella majalla oli sairastuneita ja käsidesillä oli kysyntää.
    Menoa riittää. Olin perjantaina vajaa kaksi tuntia kotona Iisalmessa ja lähdin Saloon, jossa eilen oli savolainen markkinameininki, kun huutelimme Zonta- piirikokousväkeä ostamaan Kapua- arpoja. Kalakukoilla oli kysyntää ja Suvikin sai mukavasti myytyä KAPUA- tuotteita.

    Kaarina Kursukangas-Hourula

    VastaaPoista