tiistai 13. huhtikuuta 2010

Elämä voittaa!

Ihanaa, kevät on täällä!!!

Vihdoin on helpompi lähteä uloskin urheilemaan! Eilenkin kävin juoksulenkillä lämpimässä (+5C !) kevätillassa, auringon laskiessa ja joutsenparven lentäessä pään yli. Tuli sellainen olo, että elämä voittaa. Kaamos on voitettu, kunnon kohotus pääsee tosissaan alkamaan ja Malawi tuntuu olevan taas askeleen lähempänä.

Kunnon kohotuksen tärkeimpiä askeleita on treenaamisen monipuolisuus ja pieni ruokavalion tarkkailu. On hyvä että lajeja harrastaa monipuolisesti, mitä milloinkin, mielialan mukaan. Näin parhaiten säilyy motivaatio ja liikkumisen ilo. Itselläni lajeihin kuuluu juoksu, ratsastus, uinti ja jumpat / kuntosali. Näiden päälle kun malttaa vielä venytellä itsensä vetreäksi, ei tule niin helposti takapakkia harjoitteluun.

Myös ruokavalio on hyvä tarkistaa aika ajoin. Itse koen että niiden paljon puhuttujen hiilareiden vähentäminen edesauttaa painonpudotusta parhaiten. Paljastan nyt teille salaisen superdieetin, joka todella toimii, jos on painonpudotustarvetta. Ainoa mitä tarvitaan, on hillitön itsekuri. Aikoinaan järkytyin lasten synnytysten jälkeen ylimääräisten kilojen määrää - ei sinne synnytyslaitokselle jäänytkään kuin lapsen paino, ja massaa olikin yllättäen +18kg entiseen verrattuna. No, ei se mitään, aikoinaan häihin testattu tehokuuri vaan heti käyttöön imetysajan jälkeen: 6 päivää viikossa vähähiilarisella dieetillä (naisilla 1200-1500kcal/pv) ilman mitään herkkuja tai ylimääräistä sokeria / rasvaa, sekä kerran viikossa kunnon herkkupäivä, jotta aineenvaihdunta pysyy edelleen vilkkaana ja psyyke terveenä. Ikuista kieltäytymistä kun ei kukaan jaksa, mutta kerta viikkoon herkuttelu ei sitä painoakaan nosta. Suklaanhimot näinä herkkupäivinä olivat välillä kovat, ja saatoin aloittaa aamuni suklaalevyn puolikkaalla. Mutta paino tippui tasaisesti 0.5-1kg viikossa. Jujuna on kuuden päivän tiukka dieetti / vk. Mikään energiamäärä ei pysty imeytymään lyhyessä ajassa läskiksi, vaan kunnon herkuttelu pitää vaan elimistön virkeänä ja toiminnassa. Eli kokeilemaan vaan, jos kevennyksen tarvetta on! Mutta kaloreita tulee laskea noina kuutena päivänä tarkasti ja olla tosi tiukkana sen suhteen....

Upeaa lähteä seikkailuun syyskuussa keveämmällä ruumiilla, mielellä ja paremmalla kunnolla! Tavoite auttaa motivoimaan itseä, ja hyödyt kantaa vielä pitkälle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti