tiistai 21. joulukuuta 2010

Diktatuuria on vastustettava


Valko-Venäjän istuva presidentti Lukashenka varmisti jatkokautensa presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella saamalla lähes 80 prosenttia äänistä. Vaalitarkkailijoiden mukaan mikään vaaleissa ei oikein mennyt niin kuin pitäisi. Opposition ehdokkaita ja kannattajia on hakattu sekä peloteltu.

Pohjois-Koreassa ihmiset ovat nähneet nälkää vuosikymmenten ajan, väestön ihmisoikeuksia poljetaan ja kuolemantuomio on ahkerassa käytössä. Kesällä ihmisten oli mahdollista jatkaa ruokiaan ruoholla, nyt talviaikaan on käytössä puiden kaarna. Maan sotilaallisesta varustelusta olemme kaikki tietoisia.

Mieleeni on noussut ihmetys, jonka rohkenen kanssanne jakaa. Miten voi olla mahdollista, etteivät ihmiset ympäri maailmaa ole juuri tälläkin hetkellä barrikadeilla vaatimassa pohjoiskorealaisten vapauttamista diktatuurista? Edes nuoret. Miten voi olla mahdollista, ettei meillä ole maailmanlaajuista kansalaisten rauhanliikettä painostamassa omia päättäjiämme ja kansainvälistä yhteisöä toimimaan? Edes henkistä sellaista. Niin kuin ehkä joskus silloin ennen.

Olkaa ystävällisiä ja kertokaa joku minulle, miksi emme tee mitään? Jokainen meistä on kuitenkin sitä mieltä, että diktatuuria on vastustettava.

Hyvää joulua, rauhaa ja rakkautta - jokaiseen päivään, jokaiselle ihmiselle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti