keskiviikko 17. marraskuuta 2010

Muutama kolikko hyvään

Jos minulla olisi varaa lahjoittaa muutama euro hyväntekeväisyyteen, mihin sen laittaisin ja miksipä vielä ulkomaille. Moni on ihmetellyt noin jutellessamme Kapuasta.
Miksi autetaan maapallon toiselle puolelle vaikka Suomessakin on apua tarvitsevia paljon, sairaaloiden lastenosastoja, sotaveteraaneja, vanhustenhuoltoa, pelastushelikoptereita,,, lista on pitkä ja tärkeä.
Kohteita on satoja, vuosittain sattuu luonnonkatastrofeja, on Unicef, SPR jne. Kaikki edellämainitut sekä ne sadat muut kohteet tarvitsevat apuamme ja jokainen euro on tarpeen.
Joku miettii varmasti oikeutetusti myös, mikä osa päätyy lopulta itse kohteeseen!

Olisi todella hienoa jos ihmisillä olisi edes yksi avustuskohde lähellä sydäntään. Emme ole kateellisia toiselle hankkeelle, itse avustaminen on tärkeä, helppo ja hieno ele. Ne antakoot joilla on varaa, useimmilla meiltä liikenisi muutama kymppi vuodessa tai 10 senttiä päivässä, 36,5 eurolla saa paljon aikaan.
Huomasin iloksein, kun on halua osallistua keräykseemme moni antoi vähästäänkin. Pisaroista se syntyy purokin.

Jatkan laulujen lainaamista nyt Pave Maijaselta, "Pidä huolta" kappaleen sanat sopivat hyväntekeväisyyteen
"sillä jokainen, joka apua saa,
sitä joskus tajuu myös antaa."

Suomi sai paljon apua ulkomailta sotien aikaan ja jälkeen, maksoimme sotavelat, sen aikaiset naiset ja miehet raatoivat maamme eteen. Tiedämme nyt mitä he panivat alulle, suuret kiitokset heille. Suomi on listattu maailman parhaaksi maaksi, olisikohan meidän aika vuorostaan "antaa almu sille, joka elääkseen sen tarvii" tai "rakentaa, missä koti maahan sortuu" eli maksaa takaisin.

Kuinka toimia, jätä muutama kolikko taskun pohjalle, sillä pian tulevat mm. Joulupadat, pudota se lippaaseen tai luovuta verta. Nenäpäivän ja Kapuan keräys jatkuu vuodenloppuun, katso nettisivut siellä on tilinumerot, helposti ja nopeasti hoidat lahjoituksen (uudestaan, kiitos).
Tarpeita on, valitse omasi ja käy vieraisilla toisissakin tärkeissä kohteissa.

Kapua on projekti, joka on kerännyt avustusta eri kohteelle jo kolmesti. Nyt oli meidän vuoro tutustua Malawin äitiysterveydenhuollon kehittämiseen.
Me Kapualaiset maksoimme kaikki omat kulumme itse, kerätyt varat ohjautuvat lyhentämättömänä Malawiin Väestöliiton kautta. Onpa vielä alueen kyläpäälliköillä sanansa sanottavana itse jaossa tarkempaan ja tärkeimpään kohteeseen.
Näin ollen tiedämme minne Kapuan rahat menevät ja jokainen euro todella päätyy itse kohteeseen, ei jää senttiäkään matkalle tai hallinnon pyörittämiseen..
Väestöliitto on saanut jo paljon aikaan, paljon on vielä tekemättä, vuosien päästä malawilaisilla on varmasti paremmat mahdollisuudet viettää perheen kohokohtaa eli lapsen syntymää, odottaen ja juhlien ei peläten. Ole mukanamme pyyhkimässä kyyneleet.


Reijo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti