sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

Kapuamista Lapin lumilla

Pyhä- Salla-Ruka lumisissa ja aurinkoisissa tunturimaisemissa murtsikoilla luistellen ja perinteistä lykkien on Pohjoisen Suomen hiihtolomaviikko mennyt. Olen kavunnut Soutaja-, Ruuhi-, Salla ja Rukatunturiin sekä Pyhävaaran. Olen myös noussut hissillä Pyhätunturiin ja huristellut rinteet alas. Parin sadan kilometrin lykkimisestä on nyt lihaksissa ihana uupumus. Säät ovat olleet tosi upeat, pientä pakkasta ja aurinkoa päivittäin. Ilta hämärtyy, mutta Rukan rinteiden valot loistavat mökin ikkunaan kuin joulukuusi.

Tällä viikolla on valmistunut yhteistyössä Iisalmen sanomien kanssa tiistaina 16.3. julkaistava KAPUA- teemaliite. Iisalmen Zontakerhon muutaman aktiivisen jäsenen kanssa olemme keränneet mainoksia jo monen viikon ajan lehteen ja nyt loppuviikosta kuulin, että aineistoa mainokset ja jutut yhteen laskien on seitsemän sivua! Suvin ja Teija Kulmalan haastattelut ovat osa juttua. Odotan pienellä jännityksellä tiistain lehden ilmestymistä.

Juttu on osa ensi perjantaina 19.3. Iisalmessa Minna Canthin päivän kunniaksi Zontakerhon järjestämää KAPUA- hyväntekeväisyystapahtumaa. Kaarina kapuajan lisäksi esiintyy Sari Kaasinen laululuennolla "Laulut naisen elämänkaaren Valona". Myymme arpoja ja KAPUA tuotteita. Esillä on Siniltä saamiani Malawin kuvia.

KAPUA ei unohdu lomallakaan. Päivittäin olen seurannut kannettavasta uutisia ja kirjeenvaihtoa niin Iisalmesta kuin sieltä "etelästä". KAPUA on kantanut yli pimeimmän talven ja vienyt todella mukanaan. Lomalukemiseni Barack Obaman Unelmia isältäni - kirjasta olen löytänyt yhtäläisyyksiä Afrikkaan. Nyt kevätaurinko nousee jo korkealle ja päivä on pitkä Lapissakin. Kevät hurahtaa nopeasti jan kesän kynnyksellä me Kapuajat tapaammekin mukavissa merkeisä.

Onnistumisen kokemuksia varainkeruussa ja riemukkaita liikunnan elämyksiä kaikille Kapuajille!

Kaarina K-H

3 kommenttia:

  1. Vau Kaarina! Varainkeruusi ja KAPUAn tunnettavuuden lisääminen kuulostavat etenevän todella hyvin.

    Kaarina, olet kapuaja isolla K:lla. Kaikkea hyvää Sinulle, muille kapuajille ja lahjoittajille! *krisse-kapuaja

    VastaaPoista
  2. Iisalmen Kapua- ilta onnistui hyvin. Pääsylippuja myytiin reilu sata ja kulttuurikeskuksen lämpiössä oli juuri sopivasti väkeä mukavan, lämpimän tunnelman aikaansaamiseksi. Arpoja myytiin 300 kpl ja hyvin meni kaupaksi myös KAPUA- pussukoita ja korviksia ja kaulakoruja.

    Sari Kaasinen oli myös suuunnitellut ohjelmansa äitiyden ja naiseksi kasvamisen teemaan ja siltäkin olisin ohjelma oli hyvä kokonaisuus.

    Kapua -ryhmän pitää opetella ennen matkaa joku tuutulaulu, jonka voimme laulaa Lungwenassa ja vastavasti opetella joku afrikkalainen laulu, jota voimme laulattaa, kun palamme kotiin.Näin lupasin!

    Iisalmen Sanomien Kapua liitettä on kovasti kiitetty ja annoinkin tuottajalla ja mainosyhdyshenkilölle Zontan tunnuksen, keltaisen ruusun kiitokseski työstä jutun kokoamisessa. Nyt aikakin Iisalmessa tiedetään, missä on Malawi ja mikä on KAPUA.

    Kaarina K-H

    VastaaPoista
  3. Lehtijuttu oli tosi hyvä, linkki vielä lehtiartikkeleihin > nopeempi löytää.
    Hyvä Kaarina ja Iisalmelaiset

    VastaaPoista