lauantai 6. maaliskuuta 2010

Aikamääreitä!

Chilen maanjäristys, kokonaisuudessaan hyvin murheellinen tapahtuma, on uutisen mukaan nopeuttanut maapallon pyörimisnopeutta. Tämän seurauksena vuorokausi on nyt 1,26 mikrosekuntia lyhyempi kuin ennen. Tuo ei juuri kesän tuloa nopeuta.



Sen sijaan olen huomannut, että Kapua- projekti nopeuttaa ajan kulkua huomattavasti enemmän. Päivät karkaavat käsistä. Eivät mikrosekunteina, vaan suorastaan viikkoina !

Paljon olisi tehtävää, mutta aika juoksee eikä mihinkään ehdi ajoissa.



Päivittäinen ajankäyttömme perustuu liiaksi tunteihin ja minuutteihin, joista ei ihan oikeasti ole käytännön ajanmääreiksi. Ainahan on tapana sopia tapaamiselle tai muulle kellonaika. Tätä sitten siirretään, sovitaan uusi aika ja lopuksi myöhästytään. Myöhästyminen on ajan varastamista muilta, joten rikkeen välttämiseksi yritetään käyttää "viime tinkaa". Se saa adrenaaliinin virtaamaan ja hikikarpalon nousemaan ohimolle. Se on epäilemättä yksi tehokkaimmista ajankäyttötavoista, sillä tuolloin suoritus / siihen käytetty aika on lienee lyhimmillään.



Toinen käyttökelpoinen ajankohta moneen tarpeeseen on "jossain vaiheessa". Se on erittäin suosittu termi tulevien asioiden työjärjestystä laadittaessa. "Joku vaihe" on pakollinen ajankohta niin pikapalaverin pitämiselle, kuin uuden tehtävän pikapuoliseen läpikäymiseen.



Ponnekkaimmat saattavat tehdä asioita valmiiksi jopa "etukäteen". Tämän harvinaisuuden hallitsevat vain harvat ja sellaista me muut voimme vain ihailla. "Etukäden" vastakohta on aina tarpeellinen "jälkikäsi". "Viime tingan" jo ohittaneet myöhästyjät voivat ainoana oljenkortenaan turvautua siihen ja yrittää pelastaa nahkansa. Sen suosio on vankkumaton ja voittokulku jatkuu !



Omaa ajankäyttöäni helpottaakseni haluaisin löytää kellon joka kertoisi, että miten nämä

ajankäytön tärkeimmät määreet sijoittuvat tavallisten tuntien ja minuuttien joukkoon. Siitä olisi varmasti hyötyä.



Kukahan sen keksisi ?

1 kommentti:

  1. Tervehdys Kari, tutulta kuulostaapi! Lisää vielä ajanmääreisiin yrittäjien viljelemä määre "ensi viikolla" joka tarkoittaa käytännössä lähimmän puolen vuoden aikana, jos ei ole muita kiireitä...

    VastaaPoista