keskiviikko 28. syyskuuta 2011

RAKKAUDEN VUORI


Vielä muutama päivä ja siirrymme lokakuun puolelle..sitten voikin sanoa, että lähdemme muuten ensi kuussa Nepaliin!? =) Matkavalmistelut ovat jo alkaneet ja hyväntekeväisyyskeräyksessä on alkanut loppukiri. Siksi haluaisinkin kertoa teille kaikille Rakkauden vuoresta.

On olemassa ihan oikea, konkreettinen Rakkauden vuori (Love Mountain). Se sijaitsee Pohjois-Carolinassa Yhdysvalloissa ja nousee 766 metrin korkeuteen. Mutta on myös olemassa "rakkauden vuori". Aloitin viikko sitten Facebookissa ANNA HYVÄN KIERTÄÄ -tapahtuman, johon kutsuin kaikki ystäväni. Idea on se, että ystäväni lahjoittavat KAPUA -projektiin 5 euroa ja klikkaavat itsensä osallistuneeksi tapahtumaan. Sen jälkeen he haastavat omat "naamakirja" -ystävänsä mukaan projektiin ja näin hyväntekeväisyyshaaste menee yhä useammalle ja useammalle.

Sain idean tapahtuman luomiselle elokuvasta, jonka näin vuosia sitten. Sen nimi oli juuri tuo ANNA HYVÄN KIERTÄÄ (Pay it forward) ja elokuva on valmistunut vuonna 2000. Siinä ala-asteen opettaja antaa oppilailleen kotitehtäväksi maailmanparannuksen...ei ihan sama läksy mitä me saimme, kun olin ala-asteella..!? ;) Kuitenkin eräs oppilaista keksii erittäin yksinkertaisen idean kotitehtävän toteuttamiseksi: kun teet
kanssaihmiselle hyvän teon, älä odota vastapalvelusta vaan pyydä heitä laittamaan hyvä teko kiertoon. Näin hyvistä teoista syntyy ketju.

Kun aloitin ANNA HYVÄN KIERTÄÄ -projektin, kutsuin mukaan kaikki hieman yli 200 Facebook -ystävääni. Vähäsen jännitti alussa ja en osannut oikein arvailla, paljonko varoja projekti keräisi WWF:n ja Väestöliiton Nepalin hankkeen hyväksi. Nyt on kulunut reilu viikko ja kutsu
osallistua tapahtumaan on mennyt 1380 ihmiselle ja varoja on kerätty huikeat 460 euroa!!! =) Olen häkeltyneen iloinen ja uskomattoman kiitollinen kaikille tapahtumaan osallistuneille! :)

KAPUA -projektissa me kapuajat keräämme varoja kehitysmaiden ihmisille ja luonnolle kiipeämällä maailman vuorille. Kuitenkin tärkein vuori,
jolle me kaikki voimme kiivetä, on Rakkauden vuori. Se on muodostunut lähimmäisen rakkaudesta, hyvistä teoista ja iloisista naamoista. Anna hyvän kiertää ja kiipeä kanssamme. =)

p.s. Ilmottaudu mukaan KAPUA PILATES -tunnille, joka järjestetään su 23.10. klo 14.30-15.30. Lisätietoja www.kapua.fi AJANKOHTAISTA -osiossa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti