maanantai 4. heinäkuuta 2011

Meillä on nyt kesä kesä kesä ... ihanan lämpimät ja kauniit kelit. Merivesi on lämmennyt ja aamulla voi heti herätessään pulahtaa aamu-uinnille :)




Vaan eipä joka hetki paista päivä. Viime lauantaina olimme lähdössä sukuloimaan, mutta päätimmekin jäädä kotiin vielä hetkeksi talonvahdiksi, koska ukkonen teki tuloaan. Eipä mennyt aikaakaan, kun taivas musteni ja ukkonen jyrisi lähes jatkuvalla rytinällä. Alkoi tuulla ja sataa rakeita, eikä mitä vain rakeita, vaan noin 2 cm halkaisijan kokoisia palluroita tippui taivaalta, niin ettei uskaltanut mennä ulos autoa siirtämään. Pienen tauon tullessa raesateeseen, auto oli kuitenkin pakko siirtää, koska oli vaarana, että pihan puut kaatuvat sen päälle. Tuuli noin 10-15 min niin kovin, että puut olivat yli 45 asteen kulmassa. Useita pihapuita meni rytäkässä poikki ja yksi suuri kataja kaatui juurineen. Kauempaa metsässä kaatui vielä lisää mäntyjä ja pikkuvene rannassa meni tuulen voimasta ympäri. Onneksi mitään pahempaa ei tapahtunut, mutta sukulointi jäi tällä kertaa väliin ja sunnuntaipäivä kuluikin puutalkoissa.




Mietin tuon tuulenpuuskan jälkeen tuiki arvaamattomia luonnonvoimia. En vielä koskaan elämässäni ole ollut tuollaisessa tuulessa. Marraskuussa meitä KAPUAjia saattaa odottaa kovinkin erilaiset luonnonilmiöt, mihin täällä kotisuomessa olemme tottuneet. Toivoa vain pitää, ettemme joudu keskelle mitään noin voimakasta, mitä koin lauantaina täällä Länsi-Suomessa. Pidetään peukkuja pystyssä hyvän ja turvallisen kelin toivossa :)




Pidetään myös peukkuja, jotta kaikki KAPUAjat saavuttavat keräystavoitteensa ja saamme kasaan tuon huikean 100 000€ Nepalin kansan ja ainutkertaisen, mutta yllätyksellisen ja arvaamattoman, luonnon hyväksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti