keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

USKALLA UNELMOIDA


On vuosi 1996. Istun lukioni liikuntasalissa yhdessä kaikkien muiden oppilaiden kanssa. Koululle oli tulossa eräs henkilö pitämään luentoa motivaatiosta ja unelmien saavuttamisesta. Tuo henkilö oli Veikka Gustafsson. Luennon aikana Veikka kertoi vuorikiipeilystä ja millä tavoin hän oli saavuttanut omia unelmiaan. Siihen oli sisältynyt paljon määrätietoista työtä, rankkaa harjoittelua sekä sponsoreiden hankkimista. Takaiskujakin oli tullut mutta Veikka piti aina mielessään tavoitteensa eikä antanut takaiskujen häiritä niiden saavuttamista. Veikka näytti myös paljon kuvia reissuiltaan, etenkin Everestiltä, jonka hän oli savuuttanut ensimmäisenä suomalaisena vuonna 1993. Luennon aikana sisälläni syttyi jokin pieni liekki. Tuonne minäkin haluan jonain päivänä, vaeltamaan korkeille lumihuippuisille vuorille.
On vuosi 2011. Istun illalla koneeni ääressä ja käyn läpi sähköposteja. WWF:ltä on tullut on tullut kuukausikirje, jossa puhutaan jostain KAPUAsta ja elämäsi tilaisuudesta ja kehitysyhteistyöprojektista Nepalissa. Viimeiset 15 vuotta sisälläni palanut pieni liekki roihahtaa ja tiedän, että tätä olen odottanut! Mahdollisuus osallistua hyväntekeväisyysprojektiin ja päästä vielä kiipeämään maailman korkeimmalle vaellushuipulle Mera Peakille. Where to sign, I´m IN!!! :)
Vaikka välissä vierähtikin 15 vuotta, niin en koskaan unohtanut unelmaani matkustaa Nepaliin ja kiivetä Himalajalla. Ja nyt se on toteutumassa. Sattumalta tein myös kesäsiivouksen viime viikolla ja löysin erään paperin, jonka olin kirjoittanut vuonna 2003. Siihen oli listattu 50 asiaa, jotka ainakin haluan tehdä tämän maallisen vaellukseni aikana. Tein kyseisen paperin kaverini kanssa hieman puolivitsinä mutta listatut asiat ovat kuitenkin tärkeitä minulle. Huomasin myös ilokseni, että jotkin asiat olivat jo toteutuneet ja pystyin vetämään viivan niiden yli. Vähän hymyilytti, kun huomasin, että kohdassa 14 luki "vaellus Himalajalla". Unelmilla on tapana toteutua...mutta niihin täytyy uskoa ja luottaa. Eikä niitä saa unohtaa..!? ;)
On 4. joulukuuta vuonna 2011. Olemme juuri tulleet takaisin Nepalin matkalta. Tulen kotiin ja kaivan kyseisen paperin esiin. Hymyillen vedän viivan kohdan 14 yli. Samalla myös hieman kurkkaan, että mitäs muita kohtia on vielä toteuttamatta..!? =)
"You gotta dance like nobody´s watching. Love like it´s never going to hurt. Live like you´re going to die tomorrow. Dream like you will live forever."
Meme Grifsters

1 kommentti:

  1. Hei! Samoja aatoksia täälläkin suunnalla. Ihana kirjoitus. Kiitos Sipa. Ja eiköhän sitten siellä vuorella tunnu siltä, että tätä kannatti se 15 vuotta odotella. We will surely dance like nobody´s watching. =) - Nuppu

    VastaaPoista