tiistai 26. huhtikuuta 2011

Västäräkistä vähäsen, pääskysestä ei päivääkään...

Vietimme pääsiäistä kesäisen kauniissa säässä lähes koko Suomessa. Pikku hiljaa luonto herää ja monia "kesä"lintuja on jo näkynyt esim. peippoja, töyhtöhyyppiä ja harmaahaikaroita sekä tietysti joutsenia. Pääskyjä vielä saamme hetken odotella, mutta kyllä nekin sieltä pian ilmestyvät kauniin siniselle taivaallemme.

Huomaan ajatusteni aina välillä siirtyvän Nepalin kansaan ja maan ainutkertaiseen luontoon, joihin meillä kapuajilla on mahdollisuus päästä tutustumaan noin puolen vuoden päästä. Miten siellä mahtaa paikallinen luonto pärjätä väestön paineessa ja miten paikalliset pystyvät huomioimaan ainutkertaista lähiluontoaan, kun omatkin elinolosuhteet ovat mekoisen heikolla pohjalla. Nämä ovat tärkeitä kysymyksiä, joiden parissa sekä Suomen WWF että Väestöliitto tekevät työtä meidän kapuajien panostusta väheksymättä. Kaikki se lahjoitusten määrä, mitä kapuajat onnistuvat hankkimaan sekä yksityisiltä henkilöiltä että yrityksiltä KAPUA 2011 Nepal projektiin, saa aikaiseksi kohdemaassa hyvää molempien järjestöjen kulloistenkin painopisteiden mukaisesti.

Kalastuskausikin on lähtenyt käyntiin jäiden lähdön myötä :) ja saalista on tullut yllin kyllin. Kapuajana olen lähtenyt tavoittelemaan saalista myös lahjoitusten muodossa. Pari viikkoa on kulunut projektin parissa miettien potentiaalisia yrityksiä, joilla on mahdollisuus ja erityisesti halu auttaa Nepalin kansaa ja sen luontoa. Tämän avun myötä autamme koko maapalloa, koska uskon, että pienistä asioista kertyy merkittäviä urotöitä. Yhteydenottoja yrityksiin on ollut, mutta toistaiseksi ei ole tullut suurta saalista tällä saralla. Hyvän asian eteen kannattaa kuitenkin tehdä työtä ja jatkaa sinnikkäästi yrittämistä! Tässä pätevät tietysti samat periaatteet kuin kalastuksessa eli pitää tavoitella sitä ainutkertaista saalista. Tavoite on syytä asettaa korkealle, onhan meidän kapuajienkin tavoite korkealla eli noin 6 452 metrin korkeudessa :)

Toivottavasti moni blogin ja kapua.fi sivujen lukija lähtee mukaan lahjoittamaan ja tiedottamaan omalle ystäväpiirilleen mahdollisimman laajalti tästä KAPUA 2011 Nepal projektista, missä tehdään työtä hyvän asian puolesta!

Kaikille kapuajille tsemppiä keräystavoitteen saavuttamiseksi!

Muistakaa kaikki, että pienistä puroista syntyy suuri virta, jos niin haluamme!

Kevätterveiset kaikille toivottaa Pirkko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti