maanantai 4. huhtikuuta 2011

Ihminen on ihminen toisen kautta

Ensimmäiset askeleet on nyt otettu kohti Mera Peakin 6462 metrin korkeudella sijaitsevaa huippua.

Päättyneen viikonlopun aikana me, ryhmän KAPUA 2011 Nepal jäsenet, tapasimme ensimmäistä kertaa toisemme ja oli ilo nähdä monenkirjavan porukan alkavan hitsautua samoin tein yhteen. Yhteinen auttamisen arvopohja ja halu suojella Äiti Luontoa huokui joka ikisestä kapuajasta. Tässä joukossa on monipuolista osaamista, intoa ja voimaa, joten voi lähteä luottavaisin mielin kapuamaan.

Ja tottahan se huiputtaminen on meille tärkeää, mutta se on melkein kuin bonus tälle juuri alkaneelle mahtavalle matkalle :-). Mutta ensin valloitetaan se 100.000 euron korkuinen tunturi täällä Suomessa!

Hikisen, mutta rohkaisevan kuntotestin jälkeen sain eväitä niin varainhankintaan kuin vuoristovaellukseen, johon kiipeilyammattilainen Johannes perehdytti meidät savolaiselle luonnikkaaseen tapaan tihkusateisen Lauttasaaren rantamaisemissa. Tällaiselle keltanokalle oli ilahduttavaa huomata, että monella ryhmän jäsenistä oli jo ennestään vaellus- ja kiipeilykokemusta. Eli opastusta löytyy kanssakapuajiltakin, jos ja kun herää kaikenlaisia kysymyksiä vaelluksen aikana ja siihen valmistautuessa. Paljon on vielä opittavaa ja tekemistä, mutta kun yhdessä matkaa taivaltaa, niin varmemmin perille pääsee ja matkan taittaminen on hauskempaa.

Afrikassa ajatellaan, että ihminen on ihminen toisen kautta. Ihmisyyteen liittyy sisäänrakennettuna ajatus siitä, että ihminen tarvitsee toista ihmistä ollakseen ihminen ihmiselle. Ollessamme ihmisiä toistemme kautta, niin paikallisesti kuin globaalistikin, inhimillisyyden parhaat puolet voivat nousta pintaan ja ihminen voi alkaa kukoistaa. Tämä puolestaan voi konkretisoitua käytännössä haluna auttaa lähimmäistä. Ajatus on tosi ja kaunis ja se kantaa meitä.

Kiitollisin mielin ja viikonlopusta voimia saaneena aherrukseni henkilökohtaisen 6.462 euron suuruisen keräystavoitteen saavuttamiseksi käynnistyy omalta osaltani tänään. Ensin haasteen saavat ystäväni Facebookissa. So watch out there, kohta kilahtaa postilaatikkoon tarjous, josta on vaikea kieltäytyä ;-).

Ja hyvä blogin lukija, lähde sinäkin mukaan tähän haasteeseen. Kapua kanssamme.
Auttamisen iloa toivottaen ja kevään kuohuja odottaen,

Kapuaja-Kalle

PS Jäin eilen illalla aprikoimaan, että kuinka täydeksi pohjoisen suuntaan matkustaneet kanssakapuajani keräyslippaansa junamatkan aikana eilen saivat. Into oli sen verran piukeaa asemalla, että hyviä tuloksia sopi odottaa ;-).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti