keskiviikko 17. elokuuta 2011

Lykkäys

Ylihuomenna, juuri niin, vasta ylihuomenna...
Huomisen minä vietän ylihuomista ajatellen
ja niin se käy mahdolliseksi, mutta ei tänään.
Ei, ei tänään, tänään en voi.

Tänään haluan valmistautua,
haluan valmistautua ajattelemaan huomenna seuraavaa päivää...
Juuri se on ratkaiseva.
Olen jo hahmotellut suunnitelman, mutta ei
tänään en hahmottele suunnitelmia...
Suunnitelmien päivä on huomenna.
Huomenna istun työpöytäni ääreen valloittaakseni koko maailman,
mutta maailman minä valloitan vasta ylihuomenna...

Ei ole mielessä koko maailman valloitus Pessoan tavoin, mutta hänen tässä lyhennettynä lainattu runonsa napittaa hyvin niitä tuntoja, mitä varainhankkijana ajoittain kokee. Pää on yhtä sotkuista vyyhtiä, kun ryhtyy miettimään, mitä reittiä käyttäen voisi tehokkaimmin tavoittaa Nepalin asialle vastaanottavimman tai yhteistyöhaluisimman
henkilön milloin missäkin yrityksessä. Skeptikko miettii etukäteen kaikkia niitä tapoja ja sanakäänteitä, miten voi tulla torjutuksi. Lainaan tähän kohtaan Mirkka Rekolaa:

Maailma jonne minä tulin oli imperfektissä
puhelin soitin heijastin valaisin
mennyt mennyt
ilmoitti kaikki jo tehneensä
siellä minä lähetin siellä minä vastaanotin
maailman muistissa
lennätin sinulle
korusähkeen kukan ennen lähtöä

Runoilijan älyllistä sanoilla leikittelyä ei voi olla rakastamatta, mutta sisältöä ei myöskään tunnistamatta. On jo autettu, annettu, budjetoitu... Oikein hyvä sinänsä niin, että imperfekti hoidettu. Me kapualaiset olemme tähyämässä tulevaisuuteen eikä ole asialle hyväksi ryhtyä nahjustelijaksi, joka huomenna valmistautuu ajattelemaan ylihuomista.

Tänään sain tuoretta asennetta peliin. Katselin netistä Nepal-08 kuvia yhdessä erittäin ihastuttavan kirkassilmän kanssa, jolla ikää neljä vuotta. Tarkoituksena oli rupatella näkemästämme ja siinä ohessa kirjoittelin (mielestäni vaivihkaa) muutamalla sanalla ylös hänen näkemyksiään siitä, mitä kuvien ihmiset tekevät tai mitä on meneillään tyyliin 'tyttö ja elevanttinorsuleikki' 'hassunnäköisiä telttoja' 'täytyy varmaan pitää pipo päässä'. Kun neljäs kuva oli menossa, tirppana nappasi aikailematta kynäni ja kirjoitti paperiin itse omat kommenttinsa, kuten I AAA =kivaa (kuva huipulta), O R = on vähän höpsöä (paljasjalkaiset tytöt) T I ja UM IA (ei muistikuvaa kommentista, koodi ei aukea!) jne.
Siinäpä varainkeräjälle oikeaa preesensissä tekemisen mallia!

Älä emmi, epäröi, toimi heti!

Kiitos hienosta hetkestä ja opetuksesta, IN KAA (ohoh, yksi A liikaa, kuten sattui sinullekin :)

Elina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti