keskiviikko 23. kesäkuuta 2010

Kuis kapuaa?

Peukuista ja tviiteistä päätellen ihan hyvin.

Krisse-Kapuajalla on Facebookissa parisensataa ”tykkääjää” ja Twitterissä vajaa sata seuraajaa. Heistä suurin osa ei ilman sosiaalista mediaa tietäisi Kapua Aidventures:in projektin olemassaolosta vielä tässä vaiheessa, saati osallisuudestani siinä.

Sosiaalinen media on ihmisten keskinäistä vuorovaikutusta, areena ja työväline tiedon jakamiseen ja saamiseen. @KatjaPresnal, Yhdysvalloissa vaikuttava suomalainen sosiaalisen median kansainvälinen guru, totesi taannoin sosiaalisen median sopivan erityisen hyvin naisten käyttöön. Naisethan rakastavat keskustella ja jakaa tietoa!

Olin kuuntelemassa Katja Presnalia ja muita alan asiantuntijoita toukokuussa #Sometime2010- tilaisuudessa. Tapahtuma oli saanut alkunsa Twitterin käyttäjien halusta kokoontua keskustelemaan sosiaalisen median käytöstä ja mahdollisuuksista. Tilaisuus järjestettiin vapaaehtoisvoimin ja pitkälti sosiaalista mediaa apuna käyttäen. Minäkin sain tiedon seminaarista tviittien välityksellä. Myös samalla bussilla tulleet muut tviittaajat ”paljastuivat” heidän kuvaillessaan lipun ostoon liittyviä kommelluksiaan, jotka olin juuri todistanut. Tervehdimme toisiamme hymyillen. Sosiaalisen median avulla kohtasimme aidosti - sama tapahtui monen muun ihmisen kanssa tuona päivänä.

Olen Facebookin ja Twitterin kautta saanut yhteydenottoja, kannustusta ja vinkkejä kapuamiseen. Facebookista löytyvät nykyään Krisse-Kapuajan lisäksi myös mm. Erja Kapuaja, Heini-Kapuaja ja Hessu Kapuaja. Päivitystemme avulla yhä useampi ihminen kuulee Malawin äitiysterveyden tilanteesta ja toivottavasti myös inspiroituu auttamaan.

Pienistä puroista syntyy suuria virtoja. Uskon, että sosiaalisen median kautta saamme pontta keräykseemme. Kiehtovaa on myös ajatus siitä, että voisimme Malawissa ollessamme pitää suomalaiset ajan tasalla kapuajien edesottamuksista. Tviit: "100 000 euroa luovutettu Malawin äideille" Tviit: "Kapuajat ovat saavuttaneet Mt.Mulanjen huipun" Autathan meitä toteuttamaan tuo ensimmäisen. Me hoidamme jälkimmäisen.

Hyvää juhannusta! Ethän mene veteen tai veneeseen humalassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti